Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Seminar

ASCL Seminar: The Lion’s Historian: Animal Histories from the South

Datum
donderdag 7 juni 2018
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
1A27

Dit seminar wordt gegeven door Prof. Sandra Swart, hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Stellenbosch, Zuid-Afrika.

The Lion's HistoryDit seminar neemt het Afrikaaanse epigram “Totdat de leeuw zijn eigen geschiedschrijver heeft, zal het verhaal over de jacht altijd de jager verheerlijken” als beginpunt, en bespreekt hoe de mens de geschiedschrijver van de leeuw kan worden. Volgens Prof. Sandra Swart (Universiteit Stellenbosch) is het betrekken van dieren in onze begripsvorming van het verleden een 'andere' manier van geschiedenis schrijven, en niet per se een separate verschuiving van het perspectief van historisch onderzoek naar dieren. 

Meer informatie en aanmelding op de website van het Afrika-Studiecentrum Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.