Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Toekomstdromen: Midden-Oosten- en islamstudies in de praktijk | Stephan de Vries

  • Stephan de Vries
Datum
vrijdag 6 april 2018
Tijd
Serie
Toekomstdromen: Midden-Oosten- en islamstudies in de praktijk
Locatie
Gravensteen
Pieterskerkhof 6
2311 SR Leiden
Zaal
1.11

Een studie in de Geesteswetenschappen, of het nu Midden-Oostenstudies (BA of MA), International Studies, of Religiewetenschappen (BA of MA) is, biedt een uitstekend arbeidsmarktperspectief. Je kunt terecht komen in de journalistiek, gaan werken voor een non-gouvernementele organisatie, vorm gaan geven aan het buitenlands beleid of je expertise aanwenden in de culturele of maatschappelijke sector. Uiteraard weet je nooit hoe het balletje gaat rollen, maar het is goed om hierover na te denken en informatie te verzamelen. Wat zijn jouw toekomstdromen?

LUCIS wil jou graag inspireren en organiseert daarom in het voor- en najaar van 2018 vier workshops van anderhalf uur waarin telkens één expert uit de verschillende werkvelden op het terrein van Midden-Oosten- en islamstudies vertelt over zijn of haar werk en ervaringen. Tijdens elke workshop zullen de sprekers toelichten hoe zij bij hun huidige functie terecht zijn gekomen en op welke manier zij zich bezighouden met het Midden-Oosten en islam. Op deze manier wil LUCIS studenten en andere belangstellenden helpen een beter zicht te krijgen op op de mogelijkheden na afstuderen.

Tijdens de eerste workshop, op 6 april 2018, zal Stephan de Vries, politiek adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken, te gast zijn.

Over Stephan de Vries

Na zijn studie internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam werkte Stephan de Vries als onderwijs-assistent en onderzoeker aan het Amsterdam Institute for Social Science Research, als politiek adviseur bij de Teldersstichting, als secretaris van de commissie Buitenland van de VVD, en als politiek adviseur van de VVD Tweede Kamerfractie op het gebied van buitenlandse zaken, defensie, ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel. Momenteel is hij politiek adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken.

Stephan de Vries is auteur van het boek Mannen van staal: achter de schermen bij de officiersopleiding van het Korps Mariniers (Nieuw Amsterdam, 2016).

Registratie

Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor studenten, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Aanmelden kan via: lucis@hum.leidenuniv.nl. Voorafgaand aan de workshop biedt LUCIS een bescheiden lunch aan voor de deelnemers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.