Tim Koopmans lezing door prof. Niels Petersen

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A.0.51

Op dinsdag 10 april (13.00-15.00) geeft de Duitse professor Niels Petersen (Universiteit van Münster) de jaarlijkse Tim Koopmans Lezing. Niels Petersen is een expert op het gebied van het gebruik van sociale wetenschappen in het recht.

Petersen deed onderzoek naar rechterlijk activisme en hoe dat, met behulp van politicologische en economische methoden is te meten. Hij was in het verleden onder meer verbonden aan het prestigieuze Max Planck Institute for Comparative Public Law & International Law in Heidelberg en New York University Law School. De afgelopen maanden gaf hij als gasthoorleraar colleges aan de universiteit van Auckland, New Zeeland.

De lezing van professor Petersen is getiteld ‘Empirical Research in Public Law – A Bird’s-eye View’. In een tijd van ‘meten = weten’ is het gebruik van statistiek en methoden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek ook voor juristen steeds belangrijker aan het worden. Vrijwel elke jurist krijgt er in de toekomst mee te maken. Maar dat stelt ons als juristen ook voor enorme uitdagingen. Professor Petersen neemt ons mee langs de belangrijkste hoogte- en dieptepunten van het doen van sociaalwetenschappelijk onderzoek in het recht.

De lezing zal plaatsvinden in het Engels en wordt afgesloten met een borrel.