Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Studium Generale

The Bright Side of Life

Datum
donderdag 5 april 2018
Tijd
Locatie
Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis

Theater Utrecht presenteert samen met theatermaker Bright Richards The Bright Side of Life: een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek.

The Bright Side Of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is. Bright O. Richards was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers.

Nagesprek in samenwerking met de Universiteit Leiden

New Dutch Connections bundelt vanavond de krachten met Universiteit Leiden (Leiden Law Practices, Leiden Law Clinic en Studium Generale) om een nagesprek te verzorgen en samen te kijken naar wat we kunnen doen om vluchtelingen in jouw stad verder te helpen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.