Congres/symposium

Turfmarkt 99
2511 DP The Hague

Presentatie en overhandiging

Op woensdag 11 april zal de feestelijke uitreiking van de onderzoeks- en ontwikkelagenda aan burgemeester Pauline Krikke (Den Haag) en rector magnificus Carel Stolker (Universiteit Leiden) plaatsvinden. De presentatie van de agenda wordt gegeven door Sandra Groeneveld en Ben Kuipers vanuit het Instituut Bestuurskunde en het Leiden Leadership Centre. Bovendien maakt de jury bekend welk project uit deze agenda in 2018 zal worden uitgevoerd. Na afloop vindt er een borrel plaats.

De jury bestaat uit:

• Simone Roos: Ministerie BZK, directeur-generaal Overheidsorganisatie (DGOO, ministerie van BZK)
  • Peter Hennephof, gemeentesecretaris Den Haag
  • Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA, en door VOM uitgeroepen tot 'Overheidsmanager van het Jaar' 2017

Zij zijn gevraagd om de plannen in de agenda te evalueren en het meest belovende project te benoemen. Met dank aan de financiering van de Gemeente Den Haag wordt het winnende project in 2018 uitgevoerd. Het LLC zal met dit project opnieuw een belangrijk vraagstuk over leiderschap onderzoeken, maar vooral ook praktische kennis en kunde ontwikkelen.

Leadership Crossing Boundaries

In het project Leadership Crossing Boundaries, gefinancierd door de Gemeente Den Haag en de Universiteit Leiden, zijn in 2017 wetenschap en praktijk in het Leiden Leadership Centre aan de slag gegaan met de belangrijke vragen rond publiek leiderschap. Vanuit drie kennislijnen (inclusief leiderschap, verbindend leiderschap en veranderleiderschap) is in werkgroepen en een interactieve conferentie door kennisuitwisseling en –productie een onderzoeks- en ontwikkelagenda vormgegeven. Deze agenda met de titel “Verder met publiek leiderschap” vormt de basis voor innovatieve projecten en duurzame partnerschappen op het vlak van publiek leiderschap.

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in onderzoek naar en de praktische ontwikkeling van publiek leiderschap is van harte welkom om de presentatie en uitreiking bij te wonen. Zowel de uitreiking als de borrel na afloop zijn kosteloos. Aanmelding vóór 3 april via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Ben Kuipers (projectleider) b.s.kuipers@fgga.leidenuniv.nl

Leiden Leadership Centre

Het Leiden Leadership Centre (LLC) van Universiteit Leiden in Den Haag is gericht op onderzoek, onderwijs en leiderschapsontwikkeling. LLC verkent nieuwe wegen om de leiderschapsrol in complexe vraagstukken succesvol richting te geven, nu en met het oog op de toekomst. Interdisciplinair en internationaal. In partnerschap met wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het gebied van publiek leiderschap en op het snijvlak van theorie en praktijk. Het LLC biedt (toekomstige) leiders een platform voor voortdurend leren en ontwikkelen, en de mogelijkheden om te experimenteren met anders kijken en anders doen.