Universiteit Leiden

nl en

Evenement

PRE-Class Slotevenement

Datum
donderdag 26 april 2018
Tijd
Locatie
Pieterskerk
Pieterskerkhof 1A
2311 SP Leiden

Op 26 april vindt het jaarlijkse slotevenement van de Pre-Classes plaats. In de Pieterskerk presenteren alle deelnemers wat zij geleerd hebben tijdens de PRE-Class die ze hebben gevolgd. Ook zullen de scholieren hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Het is een feestelijke afsluiting van het PRE-jaar, dat begint met een inhoudelijk college van archeoloog Bleda Düring. Aan het eind sluiten we gezamenlijk af met een gezellige borrel.

Een Provinciaal Perspectief op het Assyrische Rijk

De wortels van het imperialisme, een staatsvorm waarin één staat een serie andere samenlevingen langdurig weet te onderwerpen, zijn nog maar beperkt onderzocht. Wat zijn de effecten van de overheersing op lokale gemeenschappen, en hoe zorg je er voor dat een militaire verovering verandert in een civiele overheersing?

In deze presentatie van Dr. Bleda Düring ligt de focus op het eerste ‘world empire’ Assyrië, dat gecentreerd was in het huidige Irak en Syrië, en dateert tussen ca. 1350-612  v Chr. De focus op archeologische data, die ons kunnen vertellen wat de effecten waren voor de man op de straat. Met name de belangrijke data uit het fort van Tell Sabi Abyad, een vanuit Leiden uitgevoerde opgraving, zullen gebruikt worden om dieper op de zaak in te gaan.

Programma

14.30-15.15 Opening gevolgd door plenair college van archeoloog Bleda Düring
15.15-15.45 Drie centrale presentaties van drie verschillende PRE-Class groepjes bekendmaking van de winnaar van het beste Kennislinkartikel
15.45-16.30 Presentatiemarkt: interactieve (poster)presentaties per Class
16.30-17.00 Uitreiking certificaten
17.00-18.00 Receptie

Meer informatie en aanmelden via preclasses@ha.leidenuniv.nl.

Slotevenement 2017
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.