Universiteit Leiden

nl en

Lezing

NGL-excursie Janssen Biologics

  • Yvonne van Megen
  • Rene Assenberg
  • Martijn ten Asbroek
  • Marlou Verdurmen
Datum
vrijdag 20 april 2018
Tijd
Locatie
Einsteinweg 92
Leiden

Janssen Biologics op het Bioscience Park opent haar deuren voor het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden, precies op diens 148e dies natalis. Het bedrijf Janssen Biologics is onderdeel van ’s werelds grootste farmaceutisch bedrijf Johnson&Johnson en produceert zogenoemde biologics, biofarmaceutische geneesmiddelen die vergelijkbaar met lichaamseigen antilichamen bepaalde ziektes zeer specifiek kunnen behandelen. Het richt zich specifiek op cardiovasculaire, immunologische, en oncologische aandoeningen.

Programma

Het NGL wordt verwelkomd met een introductie over het bedrijf door Yvonne van Megen, director Technical Operations. Vervolgens zal dr. Rene Assenberg, principal scientist Analytical Development, een lezing geven over één van Janssen’s monoklonale antilichamen. Aansluitend vindt in kleinere groepjes een rondleiding plaats door het Analytical Development lab (door Martijn ten Asbroek, scientist Analytical Development) en de Pilot Plant facility (door Marlou Verdurmen, associate director, API), gevolgd door (alcoholvrije) borrel.

Geïnteresseerd?

Deze excursie is alleen voor leden van het NGL. Wilt u mee, meldt u zich dan eerst aan als lid. Aanmelden voor de excursie kan tot vrijdag 13 april. Vanwege de beperkte plaatsen is deelname op basis van aanmelddatum.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.