Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Nordic Nationalism and Penal Order: Walling the Welfare State

  • Dr Vanessa Barker
Datum
vrijdag 6 april 2018
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A144

Waar Scandinavië lange tijd werd gezien als het voorbeeld van tolerantie en gastvrijheid, voorvechters van gelijkheid en mensenrechten, is het de vraag of dit beeld correct is en of het ooit correct is geweest. In de aanstaande LSLS-lezing van 6 april zal Dr. Vanessa Barker (Stockholm University) aan de hand van ontwikkelingen op het terrein van (straf)recht, migratie en de verzorgingsstaat beargumenteren dat er zich in Zweden, maar mogelijk breder binnen de “Nordic countries”, een vorm van penaal-nationalisme heeft ontwikkeld. Dit penaal-nationalisme zorgt er volgens Barker voor dat de Zweedse samenleving niet zo inclusief is als deze dikwijls wil doen voorkomen, met alle gevolgen van dien. 

Meer informatie over de lezing en over dr. Vanessa Barker

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.