Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Jeroen van der Weide spreker op internationale conferentie ‘Dispute Resolution in Asia and Beyond' in Hong Kong

Datum
donderdag 17 mei 2018 - vrijdag 18 mei 2018
Locatie

Hong Kong, China

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de School of Law van de City University of Hong Kong organiseert het Centre for Chinese and Comparative Law op 17 en 18 mei 2018 te Hong Kong de conferentie ‘Dispute Resolution in Asia and Beyond: Progress and Trends’. De conferentie is breed van opzet; een groot aantal (bekende) nationale en internationale sprekers zal een bijdrage leveren aan de conferentie. Jeroen van der Weide (Instituut voor Privaatrecht) zal spreken over het onderwerp ‘The Netherlands Commercial Court (NCC) – challenges & perspectives’. Op 8 maart 2018 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel dat moet leiden tot de oprichting van de Netherlands Commercial Court (NCC) aangenomen. Thans buigt de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel. De NCC wordt een bijzondere internationale handelskamer van de Rechtbank en het Hof Amsterdam die zich zal bezighouden met de beslechting van (complexe) internationale handelsgeschillen. Bijzonder is dat de procedures bij de NCC en de uitspraken van de NCC in het Engels zullen plaatsvinden indien de procederende partijen dat onderling uitdrukkelijk zijn overeengekomen. Daarmee wordt Engelstalige rechtspraak in Nederland mogelijk gemaakt.

Het programma van de conferentie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.