Alumni-activiteit

Faculty Club
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Je bent jong, hoog opgeleid en hebt je leven ogenschijnlijk prima op orde. Toch voel je de druk van grote, belangrijke keuzes die je moet maken en die misschien wel levensbepalend zijn.

Ga je na je studie direct op zoek naar een baan, of toch eerst die wereldreis? Ga je voor carrière maken bij je huidige werkgever, of spring je in het diepe en begin je voor jezelf? Is dit het juiste moment voor samenwonen, trouwen of kinderen? Of toch nog een paar jaar wachten?

Alles lijkt mogelijk en we stellen hoge eisen, aan onze omgeving en onszelf. Deze uitdagende levensfase leidt regelmatig tot twijfel, keuzestress, sociale vergelijking en de vraag wie je werkelijk bent en wat je nu eigenlijk wil. Tijdens deze interactieve lezing kom je meer te weten over het dertigersdilemma en kom je erachter waar deze gevoelens van twijfel vandaan komen.

Wat kun je verwachten?

Op maandagavond 16 april a.s. organiseert het Jonge Alumni Netwerk een interactieve lezing over het dertigersdilemma, waarin je wordt meegenomen in de diepere oorzaken achter dit verschijnsel.

De lezing zal worden verzorgd door Nienke Wijnants, psycholoog, loopbaanadviseur en auteur van de boeken ‘Het dertigersdilemma’ en ‘Wie ben ik en wat wil ik’. Na een inleidend verhaal ga je als publiek aan de slag met een aantal vragen die je aan het denken zetten over het dertigersdilemma in het algemeen, je eigen twijfels en de doelen in je leven. Op deze manier duik je dieper in het onderwerp en ontdek je waar de keuzestress vandaan komt.

19.30 – 20.00 uur: Inloop met drankje
20.00 – 21.30 uur: Interactieve lezing door Nienke Wijnants
21.30 – 22.30 uur: Napraten tijdens de afsluitende borrel

Meer info en aanmelden

Dit event is toegankelijk voor alle jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Maandag 16 april
Tijd 19.30 – 22.30 uur
Locatie Faculty Club Leiden (Rapenburg 73)
Kosten €10
Aanmelden Meld je hier aan
Let op: Het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Je kunt je alleen nog aanmelden voor de wachtlijst.

Over Nienke Wijnants

Nienke Wijnants is psycholoog, loopbaanadviseur en schrijver. Vanaf 2003 deed ze grootschalig wetenschappelijk onderzoek onder jonge hogeropgeleiden, die gebukt gaat onder keuzestress, sociale vergelijking en de hang naar een perfect leven. De resultaten hiervan beschreef ze in haar veelgeprezen bestseller 'Het dertigersdilemma'.

Hieropvolgend verlegde Wijnants vanaf 2010 haar aandacht naar existentiële- en zingevingsvragen, die de veroorzaker van de twijfels en onzekerheden van millennials (b)lijken te zijn. In 2013 verscheen hierover het boek Wie ben ik en wat wil ik?.