Islamofobie en de normalisering van racisme

19 april 2018
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG Den Haag
Auditorium

Het UCSRN (University College Student Representatives Nederland) en Fortuna organiseren een lezing met Dr. Farid Hafez, docent aan de Universiteit van Salzburg en verbonden aan Georgetown University, over islamofobie en de normalisering van racisme.

In de afgelopen paar jaar zijn haatmisdrijven tegen moslims aanzienlijk toegenomen. Enkele voorbeelden zijn: zuur aanvallen in Londen, in de brand gestoken moskeeën in Duitsland én gesluierde moslimvrouwen die zijn geslagen in Nederland. De normalisering van deze incidenten samen met de groeiende anti-Islamitische bewegingen in Europa zijn verontrustend. Dr. Hafez uit Oostenrijk, co-editor van het Europese rapport over islamofobie, zal ons meer inzicht geven in wat islamitische haat is, met welke soorten misdaden moslims in Europa mee te maken hebben gehad en hoe het normalisatieproces succesvol is geworden.

Dit event is Engelstalig.