Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

De kracht van de vijfde macht: de invloed van de publieke opinie op het strafrecht

  • Wouter Bos
  • Lucas Noyon
  • Leonie van der Grinten
  • Ramon Schaaf
  • Thijs Kelder
Datum
donderdag 24 mei 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Van oudsher is de Nederlandse strafrechtspleging exclusief professioneel. De afgelopen jaren is het strafrecht echter meer op publieke opinie gericht geraakt. Wat is publieke opinie eigenlijk en hoe kun je het meten? Doet publieke opinie er toe voor de strafrechtspleging en zou dit moeten?

In lezingen en workshops van o.a. promovendus Lucas Noyon, strafrechtadvocaat en blogger Meester Leonie, rechter-commissaris Ramon Schaaf en strafrechtadvocaat Thijs Kelder zal ingegaan worden op dergelijke vragen. Het congres wordt voorgezeten door niemand minder dan Offcier van Justitie Wouter Bos. Net als vorig jaar zullen we tijdens de lunch vanaf het Academiegebouw via de Hortus Botanicus naar de Sterrewacht wandelen, waar het middagprogramma plaatsvindt. Uniek aan het programma is de mix & meet lunch en netwerk- en discussieborrel.

Is jouw interesse gewekt? Schrijf je dan nu in en houd de Facebookpagina Juridisch Congres 2018 | SOS Leiden in de gaten voor meer informatie! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie