Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Klaas Aantjes (bariton) en Jan Verschuren (orgel)

Datum
woensdag 11 april 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Klaas Aantjes (bariton) en Jan Verschuren (orgel)

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Klaas Aantjes (bariton) en Jan Verschuren (orgel) laten muziek horen van Johann Sebastian Bach, Elias Bronnemüller en Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Klaas Aantjes beschikt over een uitgebreid liederen- en oratoriumrepertoire. Regelmatig heeft hij de Christuspartij in zowel de Matthäus- als de Johannespassion van Bach vertolkt. Regelmatig treedt hij met o.a. het Haags Barokgezelschap, maar ook solistisch op.

Jan Verschuren studeerde orgel bij Reitze Smits aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Utrechts Conservatorium voor de graad ‘uitvoerend musicus’. Daarnaast volgde hij interpretatiecursussen bij Jan-Willem Jansen aan het conservatorium van Toulouse en Michel Bouvard aan het conservatorium van Parijs. In 1994 was hij finalist bij het nationaal orgelconcours in Leiden. Jan is organist van de Hartebrugkerk in Leiden en Universiteitsorganist van Leiden en Eindhoven.

Jan Verschuren
Klaas bariton
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.