Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Jan Pieter Lanooy (orgel)

Datum
woensdag 18 april 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Jan Pieter Lanooy (orgel)

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Jan Pieter speelt op het Flentroporgel: "Ballo del Granduca" van J.P. Sweelinck, "Aus tiefer Not schrei ich zu dir" en "Pièce d'Orgue" van J.S. Bach en enkele muziekstukjes uit '10 improvisaties op Oud-Nederlandsche volksliederen' van Piet Post.

Jan Pieter Lanooy (1993) studeert sinds 2015 aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van der Kooy. In 2017 startte hij de Master Orgel nadat hij zijn Bachelor 'cum laude' afsloot. Jan Pieter is als organist verbonden aan de PKN-gemeente van Warmond en de Westerkerk in Amsterdam. Daarnaast studeert hij de Master Applied Musicology aan de Universiteit van Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.