Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Inloopconcert: Cor de Jong (orgel)

Datum
woensdag 4 april 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Cor de Jong (orgel)

Cor de Jong voert muziek uit van Sweelinck, Gabrieli, De Cabezon, Cabanilles en Frescobaldi.

Na privélessen bij Bernhard Steinvoort studeerde Cor de Jong aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam orgel bij Albert de Klerk en kerkmuziek bij Jan Boeke. Ook schreef hij orgel- en koormuziek voor de eredienst en won in 2000 de Alphons Diepenbrock Compositieprijsvraag met een Te Deum voor koor, orgel en piano. Hij was als cantor-organist o.a. werkzaam in Soest (Oude kerk), Volda (Noorwegen) en Amsterdam (Evangelisch-Lutherse Augustanakerk).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.