Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Algemene voorwaarden - 25 jaar toetsing van oneerlijke bedingen

  • Charlotte Pavillon
Datum
dinsdag 24 april 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Dit congres brengt de ontwikkelingen in kaart, brengt orde aan in de materie en doet voorspellingen over de komende 25 jaar rechtsontwikkeling. Het congres is een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden.

In 2017 was het 25 jaar geleden dat in het NBW de regeling van de algemene voorwaarden (Afd. 6.5.3 BW) werd ingevoerd. En onlangs was het 25 jaar geleden dat de Europese Richtlijn 93/13 (oneerlijke bedingen) het licht zag. Beide regelingen hebben in de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling ondergaan. Of het nu om verzekeringsovereenkomsten, beleggingsproducten of erfpacht gaat, om B2B of B2C-contracten, de toepassing van de algemene voorwaardenregeling is onmiskenbaar intensiever, ingewikkelder en ingrijpender geworden. De bijdragen aan dit congres brengen deze ontwikkelingen in kaart, brengen orde aan in de materie en doen voorspellingen over de komende 25 jaar rechtsontwikkeling.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.