Universiteit Leiden

nl en

Filmvertoning

PRE-screening Scholieren Filmfestival 'Gattaca'

Datum
26 maart 2018
Tijd
Locatie
Lido - Bioscoop Leiden
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Op 26 maart vindt de PRE-screening van de film Gattaca (1997) plaats. De film gaat over wetenschappelijke vooruitgang die het mogelijk maakt om vooraf de eigenschappen van je kinderen te bepalen. Maar hoofdrolspeler Vincent Freeman is op de ouderwetse manier geboren en moet zich staande houden tussen de perfecte mensen om hem heen.
Zijn droom is een ruimtemissie. Maar om die te verwezelijken, moet hij de identiteit van een genetisch perfect persoon aannemen. De film neemt echter een onverwachte wending, als Freeman de verdachte wordt in een moordzaak.

PRE-College

De film sluit goed aan bij het PRE-College over CRISPR-CAS, stukjes DNA die gekopieerd worden naar nieuwe cellen. In Gattaca wordt die technologie op fantasievolle manier gebruikt om invloed uit te oefenen op de levens van nieuwe kinderen.

De filmvertoning is voor PRE-scholieren en hun docenten (zowel van de universteit als deelnemende middelbare scholen) en wordt georganiseerd in samenwerking met het Scholieren Filmfestival Leiden, dat plaatsvindt van 26 tot 30 maart. De vertoning van Gattaca begint om 17:00u en vindt plaats in bioscoop Lido.

Aanmelden

Heb je geen uitnodiging ontvangen maar wil je wel bij de PRE-screening aanwezig zijn? Stuur dan een email naar pre@ha.leidenuniv.nl.