Universiteit Leiden

nl en

Filmvertoning

PRE-screening Scholieren Filmfestival 'Code 46'

Datum
maandag 26 maart 2018
Tijd
Locatie
Lido - Bioscoop Leiden
Steenstraat 39
2312 BV Leiden

Op 26 maart vindt de PRE-screening van de film Code 46 (2003) plaats. De film gaat over zwaar bewaakte steden, die je in de nabije toekomst alleen nog kunt verlaten met een speciaal reisbewijs. Buiten die steden leven mensen ('non-citizens') in erg slechte omstandigheden. Verzekerings-inspecteur William onderzoekt een zaak omtrent vervalste reispapieren, waardoor hij in een andere stad terecht komt. Daar ontmoet hij Maria, die waarschijnlijk iets te maken heeft met de vervalsingen. Toch wordt hij verliefd op haar. Lukt het hem om alles binnen de geldigheidsduur van zijn reispapieren te regelen? Dat is maar 24 uur...

PRE-College

De film sluit goed aan bij het PRE-College over CRISPR-CAS, stukjes DNA die gekopieerd worden naar nieuwe cellen. In de film gaat het namelijk over verschillende wetten, waaronder Code 46, die genetisch gemodificeerde voortplanting, zoals cloning, verbiedt. 

De filmvertoning is voor PRE-scholieren en hun docenten (zowel van de universteit als deelnemende middelbare scholen) en wordt georganiseerd in samenwerking met het Scholieren Filmfestival Leiden, dat plaatsvindt van 26 tot 30 maart. De vertoning van Code 46 begint om 17:00u en vindt plaats in bioscoop Lido.

Aanmelden

Heb je geen uitnodiging ontvangen maar wil je wel bij de PRE-screening aanwezig zijn? Stuur dan een email naar pre@ha.leidenuniv.nl.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.