Universiteit Leiden

nl en

Nederland en de EU: tijd om kleur te bekennen?

Datum
woensdag 7 maart 2018
Tijd
Locatie
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag

Welke positie heeft Nederland in Europa? Gaandeweg raakt Nederland geïsoleerd binnen de Europese Unie. In de steek gelaten door Groot-Brittannië, klemgereden door Frankrijk en Duitsland, op afstand van Scandinavië en zonder echte vrienden in Oost-Europa, is het land op zichzelf teruggeworpen. Premier Mark Rutte zit dringend om goede raad verlegen.

Politieke ontwikkelingen zoals de brexit hebben een heroriëntatie op het Europese project teweeggebracht. Wat is de EU en welke koers moet zij gaan varen? Dat de lidstaten verschillende belangen en prioriteiten hebben, plaatst het kabinet voor enkele lastige dilemma's. Hoe kan Nederland hier het beste mee omgaan? En hoe kan Nederland profiteren van de nieuwe Europese verhoudingen? Is het tijd voor Nederland om kleur te bekennen?

Zie hier het volledige artikel.

Registratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.