Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing Geohuis Theoterrorisme

Datum
maandag 19 maart 2018
Tijd
Locatie
Universiteit Utrecht
Domplein 29
3512 JE Utrecht
Zaal
Belle van Zuylenzaal

Op maandag 19 maart geeft prof. dr. Paul Cliteur een lezing over het theologische aspect in hedendaags terrorisme. Onlangs verscheen zijn boek 'In naam van God'. Hierin stelt hij dat terrorisme vandaag de dag van nature religieus is. En legt hij uit hoe we anders moeten kijken naar en omgaan met dit soort theoterrorisme, zoals hij het noemt, dan voorgaande vormen van terrorisme.  

Tijdens de lezing zal Cliteur verder ingaan op zijn hypothese en onderstreept hij de noodzaak van een paradigmaverschuiving in terrorismebestrijding. Deze verschuiving lijkt al in gang te zijn. Politieke leiders als Donald Trump (VS) en Emmanuel Macron (FR) praten openlijk over de religieuze natuur van de nieuwe terrorist uitdaging. Maar leidt dit ook tot een nieuwe aanpak en gaat die wél werken?

Je hoort het de 19e! Er zal voldoende tijd zijn om in debat te gaan met het publiek. Van 21.30 - 22.00 uur worden er gratis drankjes geserveerd. De lezing is onderdeel van de Geohuis Debat Serie van de faculteit Geowetenschappen en wordt samen met studenten van het Geosciences Honours College georganiseerd. Toegang is voor iedereen gratis. Neem contact op met dr. Floris van den Berg van Universiteit Utrecht: F.vandenBerg2@uu.nl, als je een vraag hebt over dit evenement.

Link Universiteit Utrecht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.