Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De geluksmachine van Brave New World

Datum
vrijdag 2 maart 2018
Tijd
Serie
Utopieën en dystopieën in recht en literatuur
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A1.44 (Lorentzzaal)

Huxley’s Brave New World schetst ons een consumptieparadijs waar permanente behoeftebevrediging op alle vlakken verzekerd is; de mensen hebben alles wat ze willen en zijn zo geconditioneerd dat ze ook niets anders willen dan hun eigen van genot en materie verzekerde leventjes. Bevinden wij ons in onze hedonistische geluks- genotscultuur met smartphone, tinder, second love, facebook en de thuisbioscoop niet al midden in Huxleys’s consumptieparadijs? En zo ja, is dat erg? Wat staat er, kortom, op het spel.

Meer informatie op rechtenliteratuur.nl.

Aanmelden kan via Facebook of Eventbrite.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.