Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Bloot of bedekt?

  • Prof. dr. Mineke Schipper, emeritus hoogleraar interculturele literatuurwetenschap
Datum
dinsdag 6 maart 2018
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Net als over smaak en schoonheid wordt over de opwindingsgraad van blote menselijke lichaamsdelen niet overal en altijd hetzelfde gedacht. Ideeën over verplichte bedekking hebben zich nooit aan grenzen gehouden, maar in de eenentwintigste eeuw vermengen contrasterende praktijken zich zichtbaar in ons dagelijkse straatbeeld. Wat mensen uit verschillende culturen en religies van elkaar denken is lang niet altijd positief. Samenleven en samen overleven vereist een minimum aan wederzijds respect. Respect betekent behoedzaam omgaan met ieders blote of bedekte schaamte, maar het betekent niet dat over bloot en bedekt geen stevige discussie meer gevoerd kan worden.

Lezing naar aanleiding van de tentoonstelling Bloot of Bedekt in de universiteitsbibliotheek – 25 januari-27 mei 2018.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.