Universiteit Leiden

nl en

Filmvertoning AlphaGo

Datum
donderdag 8 maart 2018
Tijd
Locatie
Gorlaeus Building
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal
Collegezaal 1

Bekroonde documentaire AlphaGo

Het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) nodigt je uit voor een exclusieve filmvertoning van de bekroonde documentaire AlphaGo. Het programma start om 15.30 uur in Collegezaal 1 van de Science Campus (Gorlaeus-gebouw, Einsteinweg 55, Leiden). De film wordt door Google beschikbaar gesteld aan LIACS.

De onderzoekers van Google DeepMind bouwden het artificially intelligent (AI) AlphaGo-algoritme. Het was geprogrammeerd Go te leren spelen door eerdere Go-spellen te analyseren en tegen oudere versies van zichzelf te spelen. Met het verslaan van Lee Sedol, één van de meest bekwame spelers ter wereld als het gaat om het oude spel Go, beschrijft de documentaire AlphaGo de grootste triomf van AI tot nu toe.

Introduction en Q&A door Prof. Holger Hoos

Holger Hoos, hoogleraar Machine Learning bij LIACS en lid van de Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI), introduceert de film. Zijn onderzoeksinteresses zijn gericht op empirische algoritmiek met toepassingen in AI werkend aan geautomatiseerd algoritmeontwerp. Prof. Hoos geeft na de vertoning antwoorden over de film tijdens een korte Q&A. Het programma wordt afgesloten met drankjes en snacks in de FooBar in het Snellius-gebouw (Niels Bohrweg 1, Leiden).

Mis deze unieke kans om AlphaGo te zien niet, de ultieme strijd tussen AI en de moeilijkste game ter wereld.

Aanmelden

De toegang is gratis, maar meld je wel hier aan.

Programma filmvertoning

Dagvoorzitter Dr. Frank Takes
15:30 - 15:45 Introductie door Prof. Holger Hoos
15.45 - 17.15 Filmvertoning
17.15 - 17.30 Q&A door Prof. Holger Hoos
17.30 - 18.00 Drankjes en snacks @ Snellius' FooBar

 

Trailer AlphaGo

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

AlphaGo @ IMDB

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.