Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Verbeteren van Internationale Cyberstabiliteit: regionale ontwikkelingen in Azië / Oceanië

  • Caitríona Heinl
Datum
woensdag 14 februari 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.48

Bij het beschouwen van vervolgstappen voor internationale onderhandelingen over cybersecurity en de ontwikkeling van normen voor verantwoordelijk gedrag van de overheid in cyberspace zal deze lezing allereerst de impact van algemene dynamiek onderzoeken van de regionale stabiliteit en de internationale security. Daarna zullen diverse korte en langere termijn cyberspecifieke uitdagingen in de regio worden besproken, die invloed kunnen hebben op internationale onderhandelingen en pogingen om algemene uitgangspunten te ontwikkelen n.a.v. het onvermogen van de United Nations Group of Governmental Experts (UN GGE) in 2017 om consensus te bereiken.

Lees verder op de Engelse pagina

Het 'The Hague Program for Cyber Norms' verwelkomt gastonderzoeker Caitríona Heinl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.