Universiteit Leiden

nl en

Festival

Thinking Planet 2018

Datum
zaterdag 21 april 2018
Tijd
Locatie
Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht

Internationaal filosofiefestival

Hét internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, migratie, burn-out en eenzaamheid: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?

Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende tradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen en leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.

Tijdens Thinking Planet gaan we op zoek naar verschil én verbinding. Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën, volg een workshop yoga of meditatie en ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

Met onder meer: Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog, Nigeriaanse denker Oyeronke Oyewumi, Ethiopische filosoof Workineh Kelbessa, theatergroep Building Conversation, filosoof Heidi Dorudi, schrijver Michiel van Elk en NK Poetry Slam-winnaar Ozan Aydoğan.

Koop snel een ticket (speciale korting voor studenten: 25 euro) en houd ondertussen de website www.thinkingplanet.nl, het Facebookevenement 'Thinking Planet: internationaal filosofiefestival' en Twitter '@filomag' in de gaten voor meer informatie over het programma!

Universiteit Leiden is partner bij de organisatie van Thinking Planet. 

Meer informatie en kaartverkoop

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.