Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De dagelijkse realiteit van Iraanse advocaten

  • Prof. Reza Banakar
Datum
2 februari 2018
Tijd
Bezoekadres
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A 144, Lorentzzaal

Op vrijdag 2 februari zal Prof. Reza Banakar, Hoogleraar Rechtssociologie en Wetenschappelijk Directeur van het Sociology of Law Department van Lund University in Zweden, een lezing geven in het kader van de Leiden Socio-Legal Series.

Prof. Banakar zal een lezing geven over zijn meest recente onderzoek naar de “Legal Profession in Iran” waarvoor hij uitvoerig onderzoek heeft uitgevoerd onder Iraanse advocaten en in kaart heeft beogen te brengen hoe er, bezien vanuit de dagelijkse interacties tussen advocaten, rechters en openbaar ministerie, in de Islamitische republiek Iran wordt aangekeken tegen de “rule of law”.

De lezing staat open voor medewerkers, studenten en overige geïnteresseerden.

Meer informatie over de lezing en over Prof. Banakar