Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Lezing: Revolutionair Europa en de impact op Leiden

Datum
woensdag 7 februari 2018
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
Leiden
Zaal
Zaal 019 (voormalig LAK-theater)

De EU is ontegenzeglijk in een politiek-revolutionaire fase beland. Zo beziet Luuk van Middelaar, hoogleraar aan de Rechtenfaculteit in Leiden, de Europese samenwerking van dit moment. In zijn Studium Generale-lezing behandelt hij enkele hoofdlijnen uit zijn boek De nieuwe politiek van Europa, dat afgelopen najaar verscheen. Het is zowel een frontlijnverslag van Europese crisisjaren (vluchtelingen-stromen, eurocrisis, strijd in Oekraïne, Brexit), als een analyse van de nieuwe politieke en institutionele verhoudingen in Europa.

Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden, zal op Van Middelaars lezing reageren. De impact van Europa op lokaal niveau is evident. Waarin komt deze tot uiting? Wat betekent dit voor het lokaal bestuur in een stad als Leiden? Lenferink is opgeleid als historicus.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.