Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Het grote verhaal van kleine mensen

  • Dr. Bert Gevaert, auteur en docent klassieke talen
Datum
maandag 12 februari 2018
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Hoe klein ze ook zijn, mensen met een groeibeperking of ‘dwergen’ lopen in de kijker en trekken iedereens aandacht, of ze dat nu willen of niet. Het is niet verwonderlijk dat kleine mensen spontaan in verband gebracht worden met de wereld van sprookjes en legenden. Maar soms slaat die verwondering om in spot én ook dat is het lot van kleine mensen. Dwergen waren en zijn echter veel meer dan schattige of belachelijke ‘minimensjes’ en hebben in het verleden vaak grootse zaken gerealiseerd. Enkele van hen waren vrienden van vorsten, kunstenaars, auteurs, reizigers, vechters en kunstenaars. Hoog tijd om met hen kennis te maken!

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.