Universitaire plechtigheid

Dies natalis

8 februari 2018
Toelichting
De plechtigheid begint om 15.00 uur precies. U wordt verzocht uiterlijk 14.50 uur plaats te nemen.
Pieterskerk
Pieterskerkhof 1A
2311 SP Leiden

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden nodigt u graag uit voor de viering van de 443ste dies natalis.

Afbeelding van een deel van de affiche voor de dies natalis 2018

Diesoraties

Prof.dr. Thomas Hankemeier, hoogleraar Analytische biowetenschappen van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen: Metabolomics: de weg naar gezond oud worden

Prof.dr. Bernet Elzinga, hoogleraar Stress-gerelateerde psychopathologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen: Back to the roots: de jeugd als bron van kwetsbaarheid en veerkracht

Eredoctoraat

Tijdens de plechtigheid wordt een eredoctoraat uitgereikt aan prof.dr. Adrienne Héritier, Professor Emerita Politieke Wetenschappen, Department of Political and Social Science en Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute, Florence, voor haar baanbrekende werk op het gebied van multilevel governance, besluitvorming en institutionele theorie op Europees niveau. De erepromotor is prof.dr. Bernard Steunenberg, hoogleraar Bestuurskunde, Faculteit Governance and Global Affairs. De decaan is prof.dr. Kutsal Yesilkagit.

Prof.dr. Adrienne Héritier ontvangt een eredoctoraat.

Muzikale omlijsting

Studenten van het Practicum Musicae-programma van de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) voeren de muzikale intermezzo’s uit.

Afsluiting van de bijeenkomst

Afsluitende woorden door prof.dr. Carel Stolker, rector-magnificus en voorzitter van het College van Bestuur.

Tijdens de aanlsuitende receptie is er gelegenheid de leden van het College van Bestuur, de diesoratoren, de eredoctor, de erepromotor, de decanen, en hun partners geluk te wensen. De receptie begint naar verwachting om 17:00 uur.

Live video

De plechtigheid zal simultaan vertaald worden in het Engels en is live te volgen via de homepage van de universiteit.

Aanmeldformulier