Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De juridische impact van blockchain en Bitcoin

  • Arnoud Engelfriet
Datum
woensdag 21 februari 2018
Tijd
Toelichting
Aansluitend een borrel in Barrera.
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.41

Woensdag 21 februari 2018 om 17:15 uur organiseert Suum Cuique in collegezaal B0.41 van het Kamerlingh Omnes Gebouw een uiterst actuele lezing over de juridische impact van blockchain en Bitcoin. De lezing zal ten einde lopen rond 18:00 uur waarna er verder gediscussieerd kan worden tijdens de aansluitende borrel in de Barrera.

Sinds 2008 circuleert een paper van ene Satoshi Nakamoto die een oplossing biedt voor een belangrijk probleem: hoe voorkomt men dat digitaal geld gekopieerd wordt en meerdere keren uitgegeven kan worden? Zijn revolutionaire oplossing is een gedecentraliseerd kasboek op het internet: de ’blockchain’. Het systeem wat hij voorstelt noemt hij Bitcoin. Gebruikers kunnen hiermee direct onderling betalingen doen zonder dat de tussenkomst van een bank of een andere derde vereist is. De ontwikkelingen zijn sindsdien hard gegaan. Er gaat geen dag voorbij zonder dat Bitcoin de kranten haalt. Echter, wie van Bitcoin heeft gehoord, heeft slechts gehoord van een fractie van de potentie die de achterliggende ‘blockchain’-technologie vertegenwoordigt. Het gaat hier om iets waarvan we de volledige impact nog niet kunnen bevatten en iets dat invloed zal hebben op alle aspecten van ons leven. Mr.ir. Arnoud Engelfriet zal daarom op 21 februari 2018 uitweiden over dit actuele onderwerp.

Het bestuur van Suum Cuique heet alle geïnteresseerden welkom.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.