Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De Holocaust - Hoe was het mogelijk?!

  • Prof. dr. Hans Blom
Datum
woensdag 21 februari 2018
Tijd
Serie
Nederland en het massaal geweld van de 20e eeuw
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

De in hoge mate geslaagde poging het Jodendom letterlijk uit te roeien, wortelt ideologisch in met name het racistisch gegrondveste antisemitisme. Dat het op deze schaal zo ver kon komen, kan alleen in de context van de Europese burgeroorlogen en in het bijzonder de Twee Wereldoorlogen worden verklaard met Oost Europa als kerngebied. Voor Nederland zal vooral de vraag centraal staan hoe in de context van de nazi-bezetting juist in ons land een zeer hoog percentage van de Joden kon worden gedeporteerd en omgebracht.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.