Boekpresentatie

2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Universitaire Bibliotheken Leiden en Uitgeverij Primavera Pers Leiden
nodigen u van harte uit voor de presentatie van

Bahia, Recief en ander ongerief
Het einde van het Nederlandse tijdperk in Brazilië
Door Benjamin N. Teensma

14.00 Anton van der Lem, conservator oude drukken UB Leiden, Welkomstwoord.

14.15 Martijn Storms, conservator kaarten UB Leiden, Kaarten van Brazilië in de UB Leiden.

14.45 Esther Baakman, promovenda UL, ‘De saecken in Brasilien staen redelijck wel’: verslaglegging over Brazilië in de Nederlandse kranten. Michiel van Groesen, hoogleraar zeegeschiedenis te Leiden vult aan en leidt de discussie.

15.15 Erik Odegard, Dr. Ernst Crone fellow Scheepvaartmuseum Amsterdam, ‘Van alle gierigheijt afkeerig’: de hofhouding van Johan Maurits in Recife. Catia Antunes, professor of global economic networks te Leiden, vult aan en leidt de discussie.

16.00 Benjamin N. Teensma, Weerklank op de middag, dankwoord en overhandiging van het eerste exemplaar van zijn boek aan Anton van der Lem.

Uitgeverij Primavera Pers biedt u na afloop een drankje en een hapje aan.

Oude drukken en oude kaarten betreffende Brazilië zullen in de zaal ter inzage liggen, evenals enkele recente aanwinsten.

Het boek en andere titels van de Primavera Pers zijn ter plekke verkrijgbaar (160 p., € 19,50 - ISBN: 978-90-5997-254-4).

Aanmelden

In verband met het beperkt aantal plaatsen (max. 60) wordt u verzocht u aan te melden via het online aanmeldformulier of telefonisch via het secretariaat: 071 – 527 28 32. Aanmelden kan tot 29 januari.
Chair: Dr. Anton van der Lem, g.a.c.van.der.lem@library.leidenuniv.nl.