Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Alumni activiteit: Burgerparticipatie in theorie en praktijk

Datum
dinsdag 20 februari 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.48

Op 20 februari zal de eerste alumni activiteit van dit collegejaar plaatsvinden van de B.I.L. in samenwerking met het Instituut Bestuurskunde! Het thema van de avond is burgerparticipatie en er zullen twee presentaties gehouden worden over dit onderwerp.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bilboard.nl. Vermeld daarin uw naam en jaar van afstuderen.

Als eerste zal Carola van Eijk, net gepromoveerd op dit onderwerp, meer vertellen over hoe burgers samen met de overheid allerlei publieke diensten leveren. Wat motiveert burgers? Hoe staan de professionals tegenover samenwerken met burgerleken? En hoe verloopt de interactie tussen de beide partijen?

Vervolgens zal Menno Spaan, oprichter en directeur van Haagse Beek organisatieadvies, zijn ervaringen uit de praktijk ten aanzien van burgerparticipatie delen. Hij ondersteunt diverse gemeenten om tot andere werkwijzen te komen waarbij input van burgers, instellingen en ondernemingen centraal staan.

Er wordt afgesloten met een borrel en dit alles zal plaatsvinden op Wijnhaven.

Het programma is als volgt:

19.00 uur Inloop

19.15 uur Welkom

19.20 uur Carola van Eijk

19.50 uur Menno Spaan

20.30 uur Vragen

21.00 uur Borrel

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bilboard.nl. Vermeld daarin uw naam en jaar van afstuderen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.