Opening tentoonstelling Bloot of Bedekt

2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Aanmelden

U kunt zich tot 22 januari aanmelden voor de opening via het aanmeldformulier of telefonisch via ons secretariaat 071-527 2832. De toegang is gratis.

15.30-16.00  Inloop

16.00-16.10  Welkom door Kurt De Belder, Bibliothecaris van de Universiteit

16.10-16.30   Lezing Schaamte. Over wat je moet verhullen, en wat je moet ontbloten door Anaïs van Ertvelde, historica aan de Universiteit Leiden en columniste voor de Belgische krant De Morgen

16.30-16.50  Introductie op de tentoonstelling door Mineke Schipper, emeritus hoogleraar Interculturele Literatuurwetenschap in Nederland aan de Universiteit Leiden

16.50-17.00  afsluiting en uitnodiging voor de borrel en bezichtigen van de tentoonstelling.

Sprekers

Anaïs van Ertvelde is historica aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van sociale bewegingen in relatie tot lichaam, handicap en gender. Zij publiceerde samen met Heleen Debruyne het boek Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit (2017). Zij is ook columniste voor de Belgische krant De Morgen.

Mineke Schipper schrijft non-fictie en fictie. Zij is emeritus hoogleraar Interculturele Literatuurwetenschap in Nederland aan de Universiteit Leiden. Haar meeste recente boek Bloot of bedekt. Van niets om het lijf naar strak in het pak (2015) vormde de inspiratie voor de tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek.

Tentoonstelling Bloot of Bedekt