Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Masterclass Terrorisme College 1: Terrorisme anno 2018

Datum
dinsdag 23 januari 2018
Tijd
Serie
Masterclass Terrorisme 2018
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse trap

Wie zijn de terroristen die in Europa aanslagen plegen? Wat is het beleid van de Nederlandse overheid om dit te voorkomen? En wat is de impact van een aanslag op een samenleving?

In de Masterclass Terrorisme 2018, een driedelige collegereeks op de Haagse faculteit van de Universiteit Leiden, kijken Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn met een academische bril naar deze actuele vragen. Wat is de dreiging anno 2018? 

Tijdens het eerste college wordt ingegaan op de vraag hoe het jihadistisch terrorisme zich de afgelopen 15 jaar in het Westen heeft ontwikkeld. Wie zijn die homegrown terroristen en Syri├ź-gangers? En in welke netwerken verkeren ze?

Het contraterrorismebeleid van de Nederlandse overheid staat centraal tijdens het tweede college. Is het geluk of toeval dat we in ons land geen recente aanslag hebben gehad?

Over de impact van een aanslag gaat het de laatste avond. Wat is het belang van crisismanagement? En wat kunnen we leren van de reacties op de aanslagen in Nice, Parijs, Londen en Barcelona? Deze laatste avond wordt afgesloten met een panelgesprek waarin ook Dick Schoof, Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, plaatsneemt. 

Masterclass Terrorisme 2018

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.