Jaarlijkse CPP lezing met Philippe van Parijs

• Philippe van Parijs (Louvain la Neuve)
25 januari 2018
P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden
Philippe van Parijs

Just Europe and Fair Brexit

Op donderdag 25 januari geeft Philippe van Parijs de jaarlijkse Centre for Political Philosophy lezing. Dit jaar wordt deze in samenwerking met het Centre for the Study of Political Parties and Representation in Leiden georganiseerd.

Over de lezing

In zijn lezing zal Philippe van Parijs ingaan op de vraag wat een ‘fair Brexit’ zou kunnen betekenen in de Europese context. Hij zal trachten deze vraag te beantwoorden tegen de achtergrond van de meer algemene vraag hoe binnen de Europese Unie economische rechtvaardigheid moet worden opgevat: als economische samenwerking tussen lidstaten of juist als rechtvaardigheid voor alle burgers.

Over Philippe van Parijs

Philippe van Parijs studeerde filosofie, recht, politieke economie, sociologie en linguïstiek aan de Université Saint-Louis (Brussel), de Université catholique de Louvain-la-neuve, de Katholieke Universiteit Leuven, en Oxford, Bielefeld en California (Berkeley). Hij is gepromoveerd in de sociale wetenschappen (Louvain-la-neuve, 1977) en de filosofie (Oxford, 1980).

Van Parijs is emeritus hoogleraar in Louvain-la-neuve en was directeur en grondlegger van de Hoover Chair of Economic and Social Ethics van 1991 tot en met 2017. Hij was visiting professor in Harvard (2004-2011), Leuven (sinds 2006), en Nuffiel College, Oxford (sinds 2011).

Van Parijs is een van de stichters van het Basic Income European Network, (BIEN) in 2004 overgegaan in het Basic Income Earth Network, en is voorzitter van de internationale raad van toezicht. Hij coördineert het Ethisch Forum van de Universitaire Stichting in België. Daarnaast coördineert hij de zogenaamde Pavia Groep (samen met Kris Deschouwer en Paul de Grauwe), een denktank van Vlaamse en Franstalige academici die voorstellen voor een betere werking van het Belgisch federaal systeem doet en is hij actief in het Re-Bel Initiatief.

Over de lezing

De lezing is gratis en staat open voor iedereen. Voor meer informatie, zie de website van het Centre for Political Philosophy of neem contact op met dr. Dorota Mokrosinska: d.m.mokrosinska@phil.leidenuniv.nl.

CPP/CSPPR lecture Philipp van Parijs