HaagschCollege: Masterclass Terrorisme

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
n.n.b.

Samenwerking van het Institute of Security and Global Affairs - Universiteit Leiden en het Haagsch College

Wie zijn de terroristen die in Europa aanslagen plegen? Wat is het beleid van de Nederlandse overheid om dit te voorkomen? En wat is de impact van een aanslag op een samenleving?

In de Masterclass Terrorisme 2018, een driedelige collegereeks op de Haagse faculteit van de Universiteit Leiden, kijken Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn met een academische bril naar deze actuele vragen. Wat is de dreiging anno 2018?

College 1: Terrorisme anno 2018
Tijdens het eerste college wordt ingegaan op de vraag hoe het jihadistisch terrorisme zich de afgelopen 15 jaar in het Westen heeft ontwikkeld. Wie zijn die homegrown terroristen en Syriƫ-gangers? En in welke netwerken verkeren ze?

College 2: Beleid Nederland
Het contraterrorismebeleid van de Nederlandse overheid staat centraal tijdens het tweede college. Is het geluk of toeval dat we in ons land geen recente aanslag hebben gehad?

College 3: Impact Terrorisme
Over de impact van een aanslag gaat het de laatste avond. Wat is het belang van crisismanagement? En wat kunnen we leren van de reacties op de aanslagen in Nice, Parijs, Londen en Barcelona?

Over de sprekers

Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

Jeanine de Roy van Zuijdewijn is onderzoeker bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

Samen schreven Bakker en De Roy van Zuijdewijn in de serie Elementaire Deeltjes Terrorisme http://nl.aup.nl/books/9789462980686-terrorisme.html - u ontvangt deze uitgave tijdens het eerste college.

Tijdens het tweede en derde college zullen ook gastsprekers aanschuiven.

Event details

Data:

• 23 januari: College 1: Terrorisme anno 2018
  • 30 januari: College 2: Beleid Nederland
  • 6 februari: College 3: Impact Terrorisme

Inloop: 19:00 uur

Avond: 19:30 - 21:45 uur

Kosten: 99,- (inclusief uitgave Terrorisme uit de serie Elementaire Deeltjes)

Locatie: Wijnhaven, Turfmarkt 99, Den Haag

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.