Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Wereldbank, seksuele gerichtheid, genderidentiteit en internationale ontwikkeling

  • Clifton Cortez, Global Advisor Sexual Orientation and Gender Identity verbonden aan de Wereldbank
Datum
maandag 4 december 2017
Tijd
Toelichting
Deuren openen om 15:45
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Room 3.46

Openbare lezing door Clifton Cortez, Global Advisor Sexual Orientation and Gender Identity verbonden aan de Wereldbank


De samenhang tussen internationale ontwikkeling en de positie van seksuele minderheden krijgt steeds meer aandacht van internationale organisaties. De Wereldbank vervult daarbij een voortrekkersrol. Dat bleek onder meer uit de benoeming in 2016 van Clifton Cortez tot Global Advisor Sexual Orientation and Gender Identity. Op uitnodiging van professor Kees Waaldijk spreekt Clifton Cortez op maandag 4 december over “Sexual Orientation, Gender Identity, and the World Bank: Queer Progress in International Development”. 

Clifton Cortez heeft meer dan 20 jaar werkervaring in ontwikkelingslanden, en was tot voor kort bij het VN Ontwikkelingsprogramma (UNDP) onder meer verantwoordelijk voor het beleid inzake LGBTI (lesbians, gays, bisexuals, transgenders, and intersex persons). Bij de Wereldbank is het nu zijn taak om te bevorderen dat de positie van LGBTI aandacht krijgt op alle werkterreinen van de Wereldbank.

Kees Waaldijk is hoogleraar comparative sexual orientation law op de Leidse rechtenfaculteit. Hij is een van de auteurs van het rapport The Relationship between LGBT Inclusion and Economic Development: An Analysis of Emerging Economies uit 2014. Dat is ook een van de onderwerpen op de Summer School on Sexual Orientation and Gender Identity in International Law, die hij elke zomer in Den Haag verzorgt voor het Grotius Centre for International Legal Studies.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.