Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Verdiepingscursus Echt Engels

Datum
7 december 2017 - 8 december 2017
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Nederlanders spreken goed Engels. Extra lessen zijn niet nodig want: “klinkt goed = goed”. Helaas denken werkelijk Engelstaligen daar toch anders over. Zij moeten namelijk vaak “vertaald Nederlands” aanhoren en constateren daarbij dat hun Nederlandse gesprekspartner niet precies zegt wat hij bedoelt, of niet precies bedoelt wat hij zegt. Deze cursus exerceert u in de eerste twee dagen langs de Engelse grammatica, communicatie en correspondentie zoals de Engelsen dat eigen zijn en legt een uitstekende grammaticale en mondelinge basiskennis Engels bij u neer: Echt Engels!

De heer (Peter) Redman [(1950), Bristol, Engeland], studeerde Engelse taal en letterkunde in Leicester. In 1979 kwam hij naar Nederland en geeft hij onder meer les aan advocaten en bedrijfsjuristen. Op geheel eigen wijze, met veel humor, zet hij tijdens de eerste twee dagen van deze cursus de puntjes op de “i”:

  • Beleefdheid (the secret language of English – a "must" for all Nederlanders)
  • "The Redman Code" - de 23 regels van de Engelse taal
  • Uitspraak (de 14 fouten die een Nederlander maakt met Engels)
  • Essentiële woordenschat

Het materiaal is losbladig zodat de cursist het kan gebruiken om te vertalen tijdens de cursus en later als referentiemateriaal in de praktijk. Onderdeel van het materiaal is een lijst vocabulaire van essentiële juridische terminologie Nederlands-Engels en Engels-Nederlands, en handige hints en tips bij het telefoneren, juridische communicatie en correspondentie en sociale interactie. Ook bevat het materiaal een lijst juridisch Latijn, Amerikaanse en Engelse spelling, een lijst voorbeeldbrieven en een handige lijst van Do's en Don't's.

De cursus is bedoeld voor diegenen die zich het juridisch Engelse woord- en taalgebruik meer eigen willen maken en/of verder willen verbeteren.

Verdiepingscursus Echt Engels