Thomas van Aquino

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51 (Grotiuszaal)

Op donderdagavond 22 december zal de Thomaskenner van Nederland, prof. dr. Rudi te Velde, een lezing geven over Thomas van Aquino.

Te Velde zal ingaan op het belangrijke werk van Thomas van Aquino, de Summa theologicae. De leer over de wet bij Thomas van Aquino (1225-1274) in de 'Prima secundae' van de 'Summa theologicae' wordt uiteengezet in de quaestiones I-II qq. 90-97.

Prof. Te Velde behandelt gedeelten uit deze questio's die relevant zijn voor juristen. Verder zal hij ingaan op de natuurwettelijke fundering van de ethiek.

Prof. dr. Rudi te Velde is een internationaal gewaardeerd expert op het gebied van de wijsbegeerte van Thomas van Aquino. Hij is hoogleraar aan de Tilburg School of Catholic Theology en verbonden aan de Thomas More Stichting.

De avond begint om 20:00, inloop vanaf 19:45, en zal plaatsvinden in de Grotiuszaal.

Toegang is gratis voor eenieder. Laat via Facebook weten of je erbij bent.