Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Folkert Jensma over journalistieke ethiek

  • Folkert Jensma
Datum
woensdag 6 december 2017
Tijd
Serie
Lunchcolleges over journalistiek
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Folkert Jensma (juridisch redacteur van NRC en voorzitter van het bestuur van de Stichting Raad voor de Journalistiek) over journalistieke ethiek. De journalistiek heeft voortdurend te maken met ethische kwesties. Hadden de media bijvoorbeeld wel zo veel aandacht moeten besteden aan de vermissing van Anne Faber? Hadden ze het dreggen van vijver wel live moeten uitzenden op internet? En wat te denken van de onthulling van journalist Jelle Brandt Corstius dat hij misbruikt is tijdens een stage bij een televisieprogramma? Had Trouw dat verhaal wel moeten publiceren? Folkert Jensma buigt zich over een aantal van dit soort kwesties.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.