Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De leesbaarheid van strafmotiveringen

Datum
woensdag 20 december 2017
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Grotiuszaal (A0.51)

Op 20 december geeft Jacco Janssen, senior rechter, een lezing over het project 'Leesbaarheid van strafmotiveringen'. Elke student herkent wel de zoektocht om een arrest uit te pluizen, op zoek naar relevante rechtsregels. In 2018 gaat een project van start die moet bewerkstelligen dat meer mensen in de samenleving worden aangesproken met leesbare vonnissen. De media spelen hier ook een belangrijke rol in, want hoe worden dergelijke motiveringen opgepakt door de media? De wisselwerking tussen media en strafrecht komt dan ook uitvoerig aan bod in deze lezing.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.