Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Cyberrisico’s, -verzekeringen en zorgplicht

  • Mr. Nynke Brouwer
Datum
donderdag 14 december 2017
Tijd
Toelichting
Aansluitend een borrel in café Barrera
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.41
Mr. Nynke Brouwer.
Mr. Nynke Brouwer

Hoe ver strekt de zorgplicht van de assurantietussenpersoon met betrekking tot cyberverzekeringen?

Cyberaanvallen kunnen voor bedrijven grote schade met zich meebrengen. Zo kostte een dergelijke aanval van afgelopen zomer voor Maersk 255 miljoen euro. Bedrijven zijn op dit gebied nog zeer kwetsbaar en moeten vertrouwen op de deskundigheid van verzekeringen en assurantietussenpersonen. Maar met de steeds verdergaande digitalisering van onze samenleving vormen er zich bijna dagelijks nieuwe risico’s. In hoeverre kan er van de assurantietussenpersonen verwacht worden dat zij van deze nieuwe risico’s op de hoogte zijn en dragen zij verantwoordelijkheid hiervoor? 

Mr. Nynke Brouwer zal op 14 december uitweiden over dit actuele onderwerp. De lezing zal zowel een introductie zijn op het algemene verzekeringsrecht als een toespitsing op de cyberverzekering. De lezing wordt georganiseerd door mastervereniging voor civiel recht Suum Cuique.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.