Alumni-activiteit

Alumnidag Religiewetenschappen/Godgeleerdheid: lezing door religiejournalist Robin de Wever

• Robin de Wever
13 december 2017
Matthias de Vrieshof
Matthias de Vrieshof 4
2311 BZ Leiden
Café Noord

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Trump de Amerikaanse verkiezingen won. Veel mensen hebben zich verwonderd over zijn populariteit. Tijdens deze alumnibijeenkomst zal Robin de Wever een lezing houden met de titel ‘Donald Trump, de redder van christelijk Amerika’. Hij zal daarbij ingaan op de populariteit van Trump onder conservatieve christenen. Voorafgaand aan de lezing organiseren wij een borrel zodat u kunt bijpraten met oud-studiegenoten en (oud-)docenten.

• 17.00u Borrel (Café Noord, Matthias de Vrieshof 1-4)
  • 18.00u Lezing (Lipsius, Cleveringaplaats 1, zaal 227) door Robin de Wever:  ”Donald Trump, de redder van christelijk Amerika”
    Waarom is Donald Trump zo populair bij conservatieve christenen? Amerika’s minst religieuze president dankt zijn overwinning voor een belangrijk deel aan miljoenen zogenoemde evangelicals. Die blijven ook nu achter hem staan.
    Religiejournalist Robin de Wever reisde vorig jaar door de Bible Belt en constateerde: de cultuurstrijd die Trump voert is ten diepste religieus. Trump wordt gezien als een laatste redder in de strijd tegen secularisatie en voor traditionele waarden. Of hij de verwachtingen nu inlost of niet, het tijdperk-Trump is volgens De Wever een kantelpunt in de geschiedenis van christelijk Amerika.
    Robin de Wever is godsdienstwetenschapper en freelance journalist. Zijn stukken worden onder andere gepubliceerd in dagblad Trouw en De Correspondent. Hij schrijft en spreekt veel over de relatie tussen religie en politiek.
  • 19.00u Gelegenheid om vragen te stellen n.a.v. de lezing
  • 19.15u Einde/eten op eigen gelegenheid met oud-studenten in het centrum van Leiden

Aanmelden

Alle Leidse ‘religie-alumni’ zijn van harte welkom! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar lucsor@hum.leidenuniv.nl.