Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Verdiepingscursus De praktijk van schadefondsen

Datum
30 november 2017
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Regelmatig gebeuren er rampen en incidenten in ons land, waarvoor een derde aansprakelijk is. Denk aan de vuurwerkramp in Enschede, de legionella-uitbraak in Bovenkarspel of het schietincident in Alpen aan de Rijn. In die gevallen functioneert het aansprakelijkheidsrecht niet naar behoren en krijgen slachtoffers hun schade niet of pas veel later vergoed. 
De overheid gaat daarom in sommige gevallen over tot de oprichting van rampenfondsen.

Welke problemen van aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht kom je tegen wanneer je cliënten bijstaat bij rampen? Zou de overheid een rampenfonds moeten oprichten en zo ja, in welke gevallen? Hoe ziet een rampenfonds er in grote lijnen uit? Hoe kan voor de cliënt het beste een aanvraag worden gedaan bij een rampenfonds (met aandacht voor bezwaar en beroep)?

Verdiepingscursus De praktijk van schadefondsen