Universiteit Leiden

nl en

Debat | StepTalk

StepTalk On the Move: African Migrants

  • Ton Dietz
Datum
dinsdag 28 november 2017
Tijd
Serie
StepTalks: wetenschap op de Spaanse Trap
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trap

Een LeidenGlobal StepTalk van prof. Ton Dietz over 'African Migrants on the Move', gevolgd door de opening van de LeidenGlobal-tentoonstelling 'Heritage on the Move' in Wijnhaven Den Haag.

In deze Step Talk geeft Ton Dietz inzicht om de Afrikaanse migratie naar Europa beter te begrijpen. Wat zijn de gevolgen van snelle bevolkingsgroei voor de toekomst van de wereld en voor Afrika: verstedelijking, migratie, grondstoffenconcurrentie, vooruitzichten voor economische groei en politieke onrust. Wat betekent de huidige situatie (vertraging van de economische groei en het begin van het Brexit-Trump-tijdperk) voor Afrika? Wat betekent het voor Europa als Afrikaanse migranten hierheen komen en wat betekent dit voor hun eigen identiteit en cultureel erfgoed?

De StepTalk wordt gevolgd door de opening van de LeidenGlobal-tentoonstelling 'Heritage on the Move', een serie van 12 foto's, gemaakt door wetenschappers van de Leiden Global-partners, die laten zien hoe identiteit en cultureel erfgoed over de hele wereld veranderen door migratie. 

De voertaal van de StepTalk is Engels. Voor meer informatie zie de Engelse pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.