Congres/symposium

SIB lustrumcongres: ‘Is de staat up-to-date?’

24 november 2017
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Ter ere van haar veertiende lustrum organiseert de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Leiden) op 24 november een lustrumcongres met als thema ‘Is de staat up to date?’.

Tijdens het congres staan vragen centraal als: Hoe komen terroristische organisaties aan geld en hoe zijn ze georganiseerd? Heeft het bedrijfsleven in Brussel meer macht dan premier Rutte? Veroorzaakt de onkunde van Nederlandse politici digitale onveiligheid? En is samenwerken met multinationals in ontwikkelingssamenwerking de oplossing om eindelijk het armoedeprobleem op te lossen?

Keynote speakers zijn onder meer Rob Wainwright (directeur
Europol), Eduard Nazarski (directeur Amnesty International NL) en Joris Voorhoeve (oud-minister van Defensie). Het terugkerende thema is de relatie tussen de staat en niet-statelijke actoren. Bij ieder forum zullen beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en experts zich buigen over prikkelende stellingen en zo komen tot een antwoord op de vraag of de staat nog ‘up to date’ is.

In de fora nemen onder andere Bernard Wientjes (voormalig voorzitter VNO-NCW), Marianne van Leeuwen (expert terrorisme en veiligheid), Mischa Rick van Geelen (ethisch hacker) en Anne Scheltema Beduin (directeur Transparancy International) plaats.

Het congres is in het Museum Volkenkunde te Leiden en duurt van 12:00-18:00 uur, inclusief lunch en borrel. Iedereen is welkom. Meer info en aanmelden via: www.sibleidenlustrum.nl.

sibleidenlustrum.nl