Congres/symposium

Hotel Casa
Eerste Ringdijkstraat 4
1097 BC Amsterdam

Puur Pedagogiek is een jaarlijkse dag die de NVO samen met de opleidingen Pedagogische Wetenschappen van de Nederlandse universiteiten organiseert. Doel is dat de deelnemers in één dag bijgepraat zijn als het gaat om recente wetenschappelijke pedagogische inzichten. Na Utrecht, Rotterdam en Leiden neemt dit jaar de Universiteit van Amsterdam de voortrekkersrol.

Thema: ontwikkeling in context

Het centrale thema van deze dag is ontwikkeling in context. Op welke manier beïnvloeden specifieke kenmerken van een context de ontwikkeling van een kind? Maakt het uit of een kind twee moeders of twee vaders heeft? Wat is de invloed van een slechte relatie met de leerkracht? Welke groepsleider kan goed omgaan met een kind met ernstige gedragsproblemen? En hoe kunnen pedagogen jeugdigen met angst en depressieklachten helpen om “gezonder” te denken?

Deelname

Het congres staat open voor universitair opgeleide pedagogen, psychologen, psychotherapeuten, onderwijskundigen en andere academisch opgeleide professionals die met kinderen, jongeren en hun opvoeders werken. Een beperkt aantal studenten pedagogiek kan deelnemen tegen een aanzienlijk gereduceerd tarief.

Bekijk het volledige programma