Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Protestantse heiligen?

Datum
maandag 20 november 2017
Tijd
Serie
500 jaar Reformatie
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Met de opkomst van het protestantisme in West-Europa leek de rooms-katholieke heiligenverering voor de nieuwe gelovigen passé. De beeldenstorm van 1566 was er niet voor niets geweest. Ook de heiligenkalender leek aan waarde te hebben ingeboet. Toch ligt het wat genuanceerder.
In dit hoorcollege onderzoeken we een aantal historische en Bijbelse figuren die als protestantse heiligen zijn vereerd. Bestaan er in dit opzicht verschillen tussen de verschillende stromingen binnen de Reformatie?

Spreker

Dr. Olga van Marion, universitair docent Oudere Nederlandse letterkunde, LUCAS, Universiteit Leiden

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie