Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Physics Ladies Day

Datum
9 november 2017
Tijd
Bezoekadres
Huygens gebouw
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden

Speciaal voor vrouwen uit 5 en 6-VWO organiseert Universiteit Leiden samen met het VHTO de Physics Ladies Day. Tijdens deze dag ontdekken scholieren wat je allemaal met natuurkunde én sterrenkunde kunt. Komend jaar vind de Physics Ladies’ Day plaats op donderdag 9 november.

Hier kun je je aanmelden!

Programma

Het programma van de Physics Ladies’ Day beslaat de hele dag en is speciaal bedoeld voor meiden uit 5- en 6-VWO. Tijdens het speed daten ga je in gesprek met vrouwelijke natuurkundigen en sterrenkundigen van verschillende bedrijven en universiteiten. Ze vertellen over wat zij doen op een gemiddelde werkdag en wat hun werk zo uitdagend maakt. Ook zijn er studentes die jou meer kunnen vertellen over waarom zij hebben gekozen voor een opleiding in de Natuurkunde of Sterrenkunde, over de inhoud van de studie en over het studentenleven. Na de lunch doe je, onder begeleiding van een docent, zelf een onderzoek en kun je studenten, docenten en hoogleraren het hemd van het lijf vragen over natuurkunde. De dag wordt afgesloten met een High Tea.

Een impressie

Hoe hebben de meisjes de Physics Ladies’ Day andere jaren ervaren?

Merel
Merel (16 jaar) uit Numansdorp

‘De Physics Ladies’ Day heeft mijn visie op Natuurkunde veranderd. Ik wist niet zo goed wat ik met Natuurkunde kon. Door het speeddaten met professionals kwam ik erachter dat je heel veel met Natuurkunde kan en dat organisaties ook graag mensen willen die Natuurkunde hebben gestudeerd. Als meisjes twijfelen over Natuurkunde of niet weten wat het is, dan is dit een leerzame dag.’

Zoë en Julia
Zoë (16 jaar) en Julia (16 jaar) uit Zoetermeer

‘We hadden het beeld dat Natuurkunde moeilijk is, heel erg technisch en een beetje saai. Onze docent raadde ons aan om naar deze dag te gaan. Nu we hier zijn vinden we Natuurkunde heel leuk en valt het mee hoe moeilijk het is. Je hoeft echt nog niet alles te weten. Docenten en studenten helpen je graag om dingen uit te leggen en uit te tekenen.’

Bekijk ook de foto’s van vorig jaar op onze facebookpagina om een goed beeld te krijgen van de dag.

Heb je nog een vraag over de Physics Ladies’ Day? Stuur ons dan een mail.

Aanmelden