Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Physics Ladies' Day

Datum
donderdag 9 november 2017
Tijd
Locatie
Huygens gebouw
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden

Speciaal voor vrouwen uit 5- en 6-vwo organiseert Universiteit Leiden samen met het VHTO de Physics Ladies' Day. Tijdens deze dag ontdekken scholieren wat je allemaal met natuurkunde én sterrenkunde kunt. Dit jaar vindt de Physics Ladies’ Day plaats op donderdag 9 november.

De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

Programma

Het programma van de Physics Ladies’ Day beslaat de hele dag en is interactief. Tijdens het speeddaten ga je in gesprek met vrouwelijke natuurkundigen en sterrenkundigen van verschillende bedrijven en universiteiten. Ze vertellen over wat zij doen op een gemiddelde werkdag en wat hun werk zo uitdagend maakt.

Ook zijn er studentes die jou meer kunnen vertellen over waarom zij hebben gekozen voor een opleiding in de Natuurkunde of Sterrenkunde, over de inhoud van de studie en over het studentenleven. Na de lunch doe je, onder begeleiding van een docent, zelf een onderzoek en kun je studenten, docenten en hoogleraren het hemd van het lijf vragen over natuurkunde en sterrenkunde. De dag wordt afgesloten met een high tea.

Tijd Activiteit
09:30 Ontvangst
10:00 Wetenschapsjournaliste Anouck Vrouwe vertelt
10:25 Interviews met studentes
10:55 Pauze
11:10 College door prof. dr. Ana Achúcarro
12:00 Speeddates met professionals
13:15 Lunch
14:05 Doe-activiteit in het lab
15:30 High tea
16:30 Aflsuiting

 

Hoe hebben de meisjes de Physics Ladies’ Day vorig jaar ervaren?

Bekijk ook de foto’s van vorig jaar op onze facebookpagina om een goed beeld te krijgen van de dag.

Heb je nog een vraag over de Physics Ladies’ Day? Stuur ons dan een mail.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.