Studievoorlichting

Huygens gebouw
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden

Speciaal voor vrouwen uit 5- en 6-vwo organiseert Universiteit Leiden samen met het VHTO de Physics Ladies' Day. Tijdens deze dag ontdekken scholieren wat je allemaal met natuurkunde én sterrenkunde kunt. Dit jaar vindt de Physics Ladies’ Day plaats op donderdag 9 november.

Hier kun je je aanmelden!

Programma

Het programma van de Physics Ladies’ Day beslaat de hele dag en is interactief. Tijdens het speeddaten ga je in gesprek met vrouwelijke natuurkundigen en sterrenkundigen van verschillende bedrijven en universiteiten. Ze vertellen over wat zij doen op een gemiddelde werkdag en wat hun werk zo uitdagend maakt.

Ook zijn er studentes die jou meer kunnen vertellen over waarom zij hebben gekozen voor een opleiding in de Natuurkunde of Sterrenkunde, over de inhoud van de studie en over het studentenleven. Na de lunch doe je, onder begeleiding van een docent, zelf een onderzoek en kun je studenten, docenten en hoogleraren het hemd van het lijf vragen over natuurkunde. De dag wordt afgesloten met een high tea.

Hoe hebben de meisjes de Physics Ladies’ Day vorig jaar ervaren?

Bekijk ook de foto’s van vorig jaar op onze facebookpagina om een goed beeld te krijgen van de dag.

Heb je nog een vraag over de Physics Ladies’ Day? Stuur ons dan een mail.