Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Passageproces

  • Nico Meijering
  • Christian Flokstra
Datum
dinsdag 7 november 2017
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A0.51
Passageproces

De veelomvattende liquidatiezaak het Passageproces is het langstlopende strafproces in Nederland en draait om een reeks afrekeningen in de Amsterdamse onderwereld. Zeven liquidaties: vijf in 1993 en twee in 2005 en 2006.

Op 7 november mogen wij in zaal A0.51 de heren Nico Meijering en Christian Flokstra, advocaten bij Ficq & Partners Advocaten verwelkomen. Zij hebben Dino S. bijgestaan in het proces. Zij maken zich zorgen over de rol van kroongetuigen in het proces, de bewoordingen van het hof en het achterliggende motief. Het recht ontwikkelt zich volgens hen al geruime tijd in negatieve zin en dit arrest is daar kenmerkend voor.

Lijkt het jou interessant om meer te leren van het langstlopende strafproces in Nederland? Kom dan op 7 november naar zaal A0.51 van 17:00-18:30.

Het Passageproces is kenmerkend voor het belang van waarheidsvinding binnen het recht. Op 13 november organiseert J.F.V. Grotius een congres over Gerechtelijke dwaling; waarheidsvinding in breder perspect. Via deze website vind je meer informatie en kun je je daarvoor aanmelden. Deelname aan het congres kost 9.50. De lezing is gratis.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.